COMPANIE

La inceput a fost o discutie amicala intre 3 prieteni, despre eficienta energetica, specialisti in anvelopari de cladiri si posibilitatea de a realiza in Romania o fabrica de pereti sandwich.

Fie ca este vorba despre termoizolatii cladiri, reabilitarea termica a cladirilor sau a tine pasul cu ultimul trend in constructii, realitatea ne obliga sa fim preocupati de a locui in case pasive sau cladiri pasive, iar de la o discutie si de la mai multe idei de anvelopare pentru cladiri am pornit la drum in anul 2011.

Misiunea noastră

Pentru a parafraza o zicala britanica putem spune ca suntem prea saraci pentru a cumpara cele mai ieftine termoizolatii sau solutii de anvelopare pentru cladiri.

Misiunea noastra este sa facem piata anveloparilor de cladiri din Romania sa inteleaga ca celebra zicala a britanicilor se aplica cu atat mai mult in cazul nostru. Oamenii nu stiu ca cei care au impus termoizolatiile printr-o unica solutie ETICS, respectiv anveloparea blocurilor cu polistiren, au descoperit chiar ei la scurta vreme ca au lasat la latitudinea constructorilor sa aleaga calitatea polistirenului si a celorlalte materiale folosite. Constructorii, prin pretul impus de 55 euro/mp arie utila, au fost nevoiti sa aleaga materialele de cea mai slaba calitate.

Din aceasta cauza, la scurta vreme, va trebui sa refaci lucrarea de anvelopare, daca ai ales solutia cu polistiren, si vei trece prin acelasi calvar: mizerie, timp pierdut, zgomot, cheltuiala, adica toate aspectele care iti introduc in ecuatia initiala o multime de necunoscute, pentru ca nu stii cat de bun este adezivul, ce densitate are polistirenul, cum ti-l prind echipele de montatori, cat de buna este tencuiala sau daca vopseaua structurata de exterior nu se decoloreaza rapid sau nu are rezistenta la ploi si intemperii. Toate acestea se transforma in variabile deoarece constructorul trebuie sa cumpere cele mai ieftine materiale pentru a se incadra in pretul ieftin promis.

Astfel, misiunea noastra este una de responsabilizare sociala, prin aceea ca nu merita sa lasam oamenii sa fie dezinformati fata de „asa-zisele” cele mai ieftine termoizolatii pentru cladiri, cand realitatea este cu totul alta, cand pe piata exista solutii de anvelopare cu vata minerala, vata bazaltica, panouri din aluminiu cu spuma poliuretanica rigida, panouri sandwich din tabla galvanizata si chiar polistiren daca acesta este grafitat in toata structura lui, adica ignifugat, si avand o densitate minima de 24 kg/m3.

Chiar si pentru politicieni care ne conduc, alegerea solutiei clasice cu polistiren de proasta calitate ii poate duce in maxim 2-3 ani la pierderea capitalului electoral, atunci cand, la scurt timp dupa finalizarea lucrarilor de anvelopare, oamenii reclama igrasie si mucegai, efect de sera sau chiar mai rau, desprinderea unor bucati mari de tencuiala de pe fatada si prabusirea peste masini, trecatori sau proprii copii, incendii deja intrate in memoria colectiva.

De aceea te invitam sa ne cunosti si sa intelegi care este de fapt cea mai rezonabila si cea mai cinstita solutie de anvelopare a cladirilor.