ÎNTREBĂRI FRECVENTE

1. Cu ce este mai eficient termic sistemul THERMOMAX decat alte sisteme de anvelopare?

R: Sistemul THERMOMAX format din panoul din spuma poliuretanica si aluminiu asigura o economie mare de costuri si energie datorita proprietatilor exceptionale de izolare a poliuretanului si pernei de aer care se creaza intre sistemul THERMOMAX. Astfel, economia de energie este intre 50% si 60%.

2. Am vazut sistemul Thermomax si vreau sa va intreb daca nu se pierde cumva energie la imbinarea dintre panouri?

R: Ne-am dotat cu un echipament de realizare a cheii de imbinare astfel incat in termografierile facute pe lucrarile realizate nu apar asemenea probleme cu pierderi de caldura.

3. Ce se intampla daca se produc vapori intre zid si sistemul de anvelopare termica THERMOMAX?

R: Intre perete si sistemul THERMOMAX se formeaza o protectie termica pe baza de aer, controlat ventilata ce elimina condensul si umezeala din pereti; astfel orice fel de vapori rezultati vor fi preluati de folia de aluminiu de pe spatele panoului, aceasta avand rol de bariera de vapori.
Folia de aluminiu dur caserata de 0,08 mm de pe spatele panourilor izolatoare, actioneaza ca o bariera in difuziunea apei eliminand condensul. De asemenea, datorita sistemului THERMOMAX se elimina umiditatea din peretii imobilului prin ventilare controlata si perna de aer izolatoare.

4. Blocul nostru a beneficiat de reabilitare termica cu sistemul THERMOMAX si vreau sa va intreb daca peste cativa ani vreau sa revopsesc fatada blocului am nevoie de o vopsea speciala? Si daca da, de unde as putea sa o achizitionez?

R: Solutia recomandata nu este sa se revopseasca fata exterioara a panoului, deoarece tabla a fost vopsita si tratata printr-un procedeu special si cu o vopsea pe baza de rasini poliesterice cu o foarte buna protectie la actiunea razelor UV si a agentilor climatici.
Asadar, solutia este schimbarea (inlocuirea panoului), firma noastra fiind dispusa sa va dea la schimb panouri in culoarea dorita, cu conditia sa fi trecut o perioada minima de 6 ani de la anveloparea initiala. Insa panoul THERMOMAX va arata impecabil si dupa 20 de ani datorita sistemului special de vopsire a tablei de aluminiu.

5. In cat timp se amortizeaza costurile cu termoizolarea cladirilor?

R: Sistemul THERMOMAX are o perioada de amortizare a costurilor aferente lucrarilor de izolare de circa 2 – 5 ani. Gandindu-ne ca termoizolatia este garantata 20 de ani si are o durata de viata reiesita din teste de 50 de ani, va imaginati deja ce avantaje puteti avea.

6. Fatadele cu polistiren sunt mai usoare decat cele THERMOMAX cu spuma poliuretanica si aluminiu?

R: Sistemul THERMOMAX, fiind compus din materiale usoare precum aluminiu si spuma poliuretanica rigida, are o greutate de aproximativ 5,4 kg/mp ceea ce il clasifica printre cele mai usoare sisteme de termoizolatie.

7. Cat de repede se monteaza termoizolatiile cu solutia THERMOMAX?

R: Echipele de montaj pot realiza acest lucru pe orice vreme, timpul necesar fiind extrem de redus. De exemplu: pentru anveloparea blocurilor cu sistemul THERMOMAX, cu suprafete de 2.000 mp – durata de montare este de maxim 2 saptamani! Este necesara montarea unei simple schele de montaj si apoi aveti liniste toata viata, pentru ca minim 20 de ani nu aveti nevoie sa interveniti asupra fatadei. Nu sunt necesare alte lucrari pregatitoare, fixarea este uscata si se elimina riscul desprinderii tencuielilor, intrucat suruburile de prindere strapung tencuiala si se prind in beton.

8. Cata mizerie se produce la montarea sistemului Thermomax?

R: Fiind un sistem semi-fabricat, neexistand materiale umede in componenta, nu se face nici un fel de mizerie la montaj. Toate resturile ce rezulta din debitare se recicleaza!

9. Ce sisteme de inchidere a termoizolatiei se folosesc in zona ferestrelor?

R: In zona ferestrelor se decupeaza panourile THERMOMAX la cotele tamplariei, se realizeaza o termoizolatie perimetrala cu vata minerala de 10 cm grosime si se monteaza niste profile de inchidere speciale din aluminiu ce realizeaza etanseitatea tamplariei si fatadei.

10. Ce sisteme de inchidere a termoizolatiei se folosesc la colturile cladirilor?

R: Inchiderile se fac cu profile de aluminiu speciale.

11. Ce sisteme de inchidere a termoizolatiei se folosesc la partea de jos a cladirii?

R: In functie de arhitectura cladiriilor care au nevoie de termoizolatii, cu trotuar sau fara, la cele cu trotuar se vine cu sistemul pana la cota trotuarului, dupa care se decupeaza cam la 10 – 15 cm paralel cu el, apoi se face inchiderea si etanseizarea sistemului cu ajutorul unui profil special de inchidere din aluminiu; la cele fara trotuar, sistemul se continua aprox. 50 cm ingropat in pamant.

12. Ce sisteme de inchidere a termoizolatiei se folosesc la partea de sus a cladirii?

R: In functie de arhitectura cladiriilor care au nevoie de termoizolatii, cu terasa sau cu acoperis, la cele cu terasa, se monteaza sistemul pana la cota aticului si se face inchiderea cu profile speciale din aluminiu ce se prind pe fata panoului si pe atic. La cele cu acoperis, se monteaza sistemul pana la nivelul sageacului si apoi se face inchiderea cu profile speciale din aluminiu.

13. Cum se curata peretii exteriori termoizolati/ anvelopati cu THERMOMAX si cum se intretin?

R: Daca totusi este nevoie de o curatare a peretilor termoizolati cu sistemul THERMOMAX, aceasta se poate face foarte usor, cu ajutorul unui dus cuplat la furtunul de gradina sau cu un aparat de curatare de inalta presiune (jet de apa).

14. Cum protejeaza termoizolatiile sistemului Thermomax mediul ambiant?

R: Componentele sistemului THERMOMAX il recomanda ca fiind unul dintre cele mai ecologice sisteme de termoizolatie, datorita reducerilor masive ale efectului de sera, provocat de consumul combustibililor fosili prin incalzirea cladirilor, sistemul facand o reducere a facturii de energie de 50-60%.
De asemenea, este singurul sistem de anveloparea a cladirilor, care poate fi reciclat in proportie de pana la 80% atunci cand sa va dori inlocuirea lui.

15. Ce modele de texturi pentru pereti exteriori aveti si ce culori?

R: Texturile oferite pentru peretii exteriori prin ambutisarea tablei imbraca modele de tencuieli structurate, calcio vechio, caramida, travertin, lemn, camuflaj, toata gama RAL, precum si alte culori speciale.

16. De ce as alege reabilitarea termica cu sistemul Thermomax?

R: Va supunem atentiei, fata de ce am mentionat anterior, urmatoarele avantaje:

  • Pentru ca sistemul THERMOMAX nu se degradeaza de la sine putere, nu-si schimba culoarea si arata la fel de nou si dupa 20 – 30 de ani;
  • Pentru ca alegerea/inlocuirea unor componente din care este facut sistemul THERMOMAX nu poate fi facuta de constructor, asa cum se intampla in cazul sistemului clasic;
  • Pentru ca puteti obtine finantare pe o perioada mai mare de 20 de ani, datorita garantiilor si duratei de viata de peste 50 de ani, fata de sistemul clasic, care are o durata de viata de 3-5 ani;
  • Pentru ca sistemul clasic permite dezvoltarea de bacterii, insecte si rozatoare in interiorul lui;
  • Pentru ca sistemul clasic are in componenta polistiren de proasta calitate, care datorita proprietatilor chimice ale acestuia, dupa 24 de luni intra in proces de evaporare (se imputineaza) ceea ce duce la aparatia crapaturilor pe fatade si implicit la refacerea acestora;
  • Pentru ca sistemul clasic este, conform normativelor europene, interzis a fi montat la o inaltime mai mare de peste 12 metri deoarece devine propagator de zgomot;
  • Pentru ca se poate face izolarea cu sistemulul THERMOMAX o data la 35 de ani si nu din 5 in 5 ani.

 

17. Cat rezista izolatia cu polistiren fata de cea cu pereti THERMOMAX din spuma poliuretanica rigida si aluminiu?

R: Fata de sistemul clasic, sistemul THERMOMAX are o durata de viata de 10 ori mai mare si pentru asta nu trebuie sa fiti specialisti in termoizolatii; sistemul THERMOMAX rezista 50 de ani, iar noi oferim o garantie de 20 de ani.

18. Ce scule se folosesc la debitarea panourilor THERMOMAX?

R: La debitare se foloseste fierastraul circular cu disc pentru aluminiu cu dinti vidia.

19. Ce rol are aerul dintre peretele cladirii si sistemul THERMOMAX?

Orice specialist in termoizolatii va va spune ca aerul are rol de bariera termica si fonica, are rol de ventilare a peretelui eliminand umiditatea si riscul de formare a condensului si efectele negative ale acestuia; sistemul THERMOMAX este imbunatatit de la stadiul de sistem ventilat, la cel de sistem usor semiventilat.

20. Cum se pastreaza in timp culoarea panourilor?

R: Spre deosebire de celelalte solutii de termoizolare, tabla din aluminiu folosita la realizarea fetei exterioare a panourilor THERMOMAX este vopsita in camp electrostatic cu vopsea poliesterica rezistenta la razele UV, zgarieturi si intemperii si nu isi schimba culoarea. Din testele de laborator facute de partenerul nostru EURAMAX COATING a reiesit ca durata de viata a tablei vopsite in camp electrostatic si lacuita in mode corespunzator, este de minim 50 de ani.

21. Cum se rezolva problema fatadelor denivelate?

R: Marele avantaj al termoizolatiilor pe sistemul THERMOMAX este ca acesta are elmente de fixare variabile care pot prelua denivelarire de pe fatada cladirii, astfel incat la final sa obtineti o cladire aspect modern avand pereti drepti, impecabili.

22. Construiesc o cladire noua si daca optez pentru sistemul THERMOMAX, mai este nevoie sa tencuiesc peretii exteriori?

R. Montarea sistemului THERMOMAX nu necesita tencuirea peretilor, ci asigura protectia peretilor de factori climaterici externi, o temperatura constanta a acestora, si in acelasi timp un finisaj exterior de exceptie.

23. Sunt acesti pereti izolatori rezistenti la incendiu?

R: Panourile din spuma poliuretanica rigida nu intretin arderea si se incadreaza in clasa de foc B-S2-D0. De aceea sistemul de termoizolare THERMOMAX nu va pune casa si bunurile in pericol prin comparatie cu izolatia cu polistiren de proasta calitate.

24. Sunt un beneficiar al reabilitarii blocurilor cu sistemul THERMOMAX, iar vara asta am reusit sa achizitionez un aparat de AC, vreau sa va intreb, de fapt sa ma ajutati cu un sfat tehnic, acolo unde se vor face prinderile cum se va etansa?

R: Se decupeaza panoul cu un circular cu disc mic, si dupa montarea unitatii exterioare a aerului conditonat pe fatada, pe zonele unde s-au facut decupari in panou, se face umplere cu spuma poliuretanica.

25. In cazul unei furtuni cu grindina, panourile THERMOMAX sufera modificari de la impact?

R: Prin componenta lor (spuma poliuretanica rigida si tabla de aluminiu vopsita in camp electrostatic), panourile THERMOMAX nu sufera modificari la actiunea factorilor externi, fiind foarte rezistente.

26. Cum rezista panourile THERMOMAX la deteriorare pe exterior?

R: Sistemul THERMOMAX se poate deteriora doar prin actiuni de lovire cu un obiect dur, punctual, conform probelor de laborator realizate.
Placarea fatadelor cu sistemul THERMOMAX nu influenteaza rezistenta si stabilitatea constructiilor prezentand stabilitate la actiunea sarcinilor statice (verticale si de smulgere) rezultate din greutatea proprie, din solicitarile climatice externe (presiuni, depresiuni sau vibratii generate de vant sau ploi torentiale) sau din miscarile peretilor suport. Greutatea sistemului THERMOMAX este sub 6 kg/mp.

27. Cum va protejati peretii exteriori de ploi torentiale? Apa nu va intra intre peretele cladirii si sistemul dumneavoastra?

R: Datorita faptului ca panourile sunt montate vertical si imbinarea dintre ele este realizata etans, sistemul nu permite infiltrarea apei intre panou si peretele cladirii existente.

28. Am vazut ca in jurul ferestrelor inchideti cu niste glafuri perimetrale, pe la glaful de sus in cazul unei ploi, nu intra apa intre glaf si panou? Am vazut ca e prins de panou cu niste suruburi autoforante si cred ca apa intra cu usurinta.

R: Este adevarat ca zona perimetrala a ferestrelor este inchisa cu glafuri din tabla. Procedura de montaj obliga constructorul ca inaintea fixarii glafului, sa aplice un cordon de silicon (silicon special) pe tot perimetrul ferestrei, in vederea etanseizarii, apoi prinderea acestora se va face cu suruburi autoforante sau pop-nituri. Aceasta etanseizare face imposibila patrunderea apei intre glaf si panou.

29. Care este diferenta dintre termoizolatiile cu poliuretan si polistiren:

R: Sunt atat de multe diferente de ordin tehnic in favoarea poliuretanului, incat raspunsul ar putea fi indelung formulat. De aceea consider ca fiind cea mai elocventa exemplificare faptul ca toate frigiderele din lume folosesc tehnologia: aluminiu, miez de poliuretan, foaie de aluminiu! Acesta este unul din principalele argumente atunci cand vorbim despre sistemul THERMOMAX, atat din punct de vedere al izolarii termice cat si al efectului acestui sistem asupra sanatatii oamenilor.