MEMORIU COMPARATIV
cu privire la unele probleme tehnice, referitoare la programul de reabilitare termica a blocurilor mai vechi de 20 de ani in Romania
Unul dintre cei mai importanți factori, care argumentează, folosirea SISTEMULUI TERMOIZOLANT SLAB VENTILAT în defavoarea SISTEMULUI TERMOIZOLANT PRIN LIPIRE, este factorul carbonatării ridicate a fațadelor blocurilor care au cel puţin 20 de ani vechime.
Carbonatarea înseamnă degradarea în profunzime a tencuielii şi chiar a betonului din stratul exterior al pereţilor, din care sunt alcătuite fațadele blocurilor, din cauza acțiunii în timp şi a concentrației mari de C02 si S02 din zonele urbane.
Aderența la aceste suprafețe a mortarelor obișnuite, pe baza de ciment Portland şi cu agregate sortate din balast de râu (care conţine şi balast rezultat din roci gelive – se sfarmă după 2-3 cicluri de îngheț – dezgheț), de aceea garanția oferită la fațadele izolate cu polistiren este de 2 ani.
Sistemul slab ventilat este de preferat, întrucât are avantajul îmbătrânirii (similar carbonatării), după 20-30 de ani de la punerea lui în folosință.
Pentru ca sistemul cu polistiren și vată (clasic) să fie adecvat, trebuie curățată tencuiala şi refăcută, precum şi utilizarea unui mortar cu o chimie adecvată, care să aibă în compoziția lui rășini sintetice de calitate şi în cantitate corespunzătoare, agregate cuarțoase de carieră, ceea ce face aproape imposibilă verificarea calității materialelor folosite și implică costuri reale foarte mari pentru punerea în operă a sistemului.
COMPARAȚIE TEHNICĂ
Termoizolare cu sistem Thermomax
Termoizolare cu polistiren
Impermeabilitate: ca urmare a protecției exterioare, cu tablă de aluminiu, prevopsită în câmp electrostatic, cu pulberi poliesterice prin efect tribocinetic şi datorită faptului că spuma poliuretanică are celulele închise în proporţie de 92%, nu absoarbe vaporii de apă şi deci sistemul este impermeabil. |
COSTURI
Preț total per sistem, comparativ din punct de vedere calitativ
La cererea clientului
La cererea clientului